Lansarea de cărţii „IMAGINARIUM” de Ana Ştefania Andronic BUZU

Marius
Mesaje: 450
Membru din: Mar Dec 01, 2015 1:49 am
Localitate:
Interese:
Ocupaţia:
Contact:

Lansarea de cărţii „IMAGINARIUM” de Ana Ştefania Andronic BUZU

Mesajde Marius » Lun Noi 21, 2016 9:17 am

Lansare de carte - eveniment la Cărtureşti Verona
„IMAGINARIUM” de Ana Ştefania Andronic (BUZU), editura ALICAT

Luni, 21 noiembrie 2016, ora 19.00 vă invităm la librăria Cărtureşti Verona (Str. Pictor Arthur Verona nr. 13-15, lângă cinema „Patria”) la evenimentul de lansare a unui original album de grafică - ”IMAGINARIUM” de Ana Ştefania Andronic (BUZU) - carte de ilistrație și colorat pentru toate vârstele, apărută la Editura ALICAT.

Vor fi prezenţi artiști plastici, critici literari şi de artă, istorici, personalități ale vieții cultural-artistice, scriitori, jurnalişti.
Vor lua cuvântul Otilia Ostroţki, Director General Tonica Group, autoarea, Ana Ştefania Andronic (BUZU).

Ana Stefania Andronic BUZU foto  2.jpg
Ana Stefania Andronic BUZU foto 2.jpg (65.76 KiB) Vizualizat de 1556 ori


“Îmi place foarte mult descrierea activităţii numită desen pe care a făcut-o Henri Matisse. El spunea că desenul este trasarea unei linii în jurul unei idei. Copii fiind nu ne gândim cum vrem să arate desenul nostru. Desenăm pur si simplu. Ce simţim. Ne exprimăm prin acest tip de artă diverse tipuri de emoţii. Inconştient, scoatem la iveala stări şi punem in ochiul privitorului atent rezolvări de probleme. Cănd desenăm, povestim. Culorile devin cei mai buni prieteni. Coloratul ne deconectează de la activităţile cotidiene, dar ne şi invaţă să fim atenţi, concentraţi şi să dăm măna libera emoţiilor. Terapia prin desen se adresează tuturor vârstelor, pentru că, între joc şi joacă, ne redescoperim. Cartea de colorat pe care Buzu - Ana Andronic v-o propune este mai mult decât un proiect de desen. Este o îmbrăţişare, o cerere de prietenie, o declaraţie de dragoste. Este un dar. Ea a desenat aripile... în creion. Invăţarea zborului, culoarea - intră în atribuţiile voastre. Fiecare pagină a cărţii devine astfel creaţie artistică desăvârşită, în care doi artişti, BUZU şi TU, ÎMPREUNĂ - creaţi lucrări de artă. Arta desenului, a emoţiei şi a copilăriei fiecărei vârste” – Otilia Ostroţky

Membră din 2014 a Uniunii Artiştilor Plastici, Ana Ştefania Andronic BUZU a urmat cursurile de grafică de la Liceul de Artă „Nicolae Tonitza” şi Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti - Facultatea de Arte Plastice, unde l-a avut îndrumător pe Mircia Dumitrescu. A ales secţia de Grafică, pentru că era fan al desenelor animate încă de pe băncile „elementarei” şi a descoperit în profesorul Mircia Dumitrescu un îndrumător plin de înţelegere pentru “fandacsiile” discipolilor săi.
Din 2010 până în prezent a fost protagonista mai multor expoziţii personale (de artă digitală, de design vestimentar, de artă decorativă) la Galeriile Sofitel (2009), Palatul Parlamentului (2011), Cercul Militar Naţional (2011), Helios - Timişoara (2012-2013), Chrom - Bochum, Germania (lucrările de dimensiuni ample, prezentate în variantă UV au făcut obiectul unui experiment artistic pe care l-a prezentat în premieră publicului european, 2013), Imbold - Bucureşti (2013), Grand - Hotel Marriott (2014), Biblioteca Naţională a României (2014) s.a.
Dintre expoziţiile de grup la care a fost prezentă cu lucrări, amintim: Animafilm Bucuresti (cu lucrări de animaţie, 1996), Galeria ARTEXPO – TNB (2004), Cercul Militar Naţional (Expozitie concurs “Marinaî” – Premiul II, 2010 şi Premiul I, 2011), Muzeul de Istorie – Târgoviste (2010), AVANPREMIERE - Fashion and Life Style Festival, "Parada marilor branduri de modă" (Club The ARK, 2010) ş.a. A participat cu lucrări la Bienale din Bucureşti, Arad, Târgovişte, Timişoara şi Buzău, precum şi la alte expoziţii de grup, printre care, în 2014, la Salonul Temeiuri - Salonul de Grafică al UAP. Tot în 2014 a participat prin Galeria Senso la Târgul de Artă Contemporană de la Ruhr - Contemporary Art Ruhr, Essen, Germania, unde a revenit şi în 2015, an în care a participat şi la Târgul Art Safari din Bucureşti. A expus din nou aici şi în 2016 şi tot în acest an a fost prezentă la Salonul Temeiuri - Salonul de Grafică al UAP, precum și la Concursul Internațional de creație plastico - lirică eminesciană, ediția a VI-a de la Iaşi.
A realizat o serie de comenzi de artă decorativă pentru sedii de instituţii şi pentru primul Cine-Cafe (Senso, Bd. Unirii nr. 15)
Expoziţiile personale din ultimii cinci ani precum şi participarile la târguri internaţionale ale Anei Ştefania Andronic BUZU ”au investigat noi modalităţi de expresie în pictura figurativă, evoluând spre un decorativism complex, impregnat de simboluri şi sugestii grafiice".
Marian Andronic
Mobil: 0728.666.190
E-mail: mariana.andronic@informatia.ro

Oana Georgescu, PR Specialist
Mobil: 0741.106.723.
E-mail: oana.georgescu@sensotv.ro / pr@sensotv.ro

Înapoi la “ARTA SI COLECTII”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori