„PRIMITIVISMUL CONTEMPORAN”, pictură de Gabriel Grama, la Florenţa

Marius
Mesaje: 450
Membru din: Mar Dec 01, 2015 1:49 am
Localitate:
Interese:
Ocupaţia:
Contact:

„PRIMITIVISMUL CONTEMPORAN”, pictură de Gabriel Grama, la Florenţa

Mesajde Marius » Mie Oct 05, 2016 9:29 am

grama.jpg
grama.jpg (95.43 KiB) Vizualizat de 1677 ori


Marţi, 4 octombrie 2016 ora 18.00, Accademia di România din Roma împreună cu ICR Bucuresti si CASCRI “Centro di Assistenza e Servizi dei Cittadini Romeni în Italia – Firenze, a vernisat, la Parohia Greco-Catolică Română Firenze, Via Romana 40, 50125 – Firenze, Toscana, expoziția de pictură „PRIMITIVISMUL CONTEMPORAN”, de Gabriel Grama.
Tematic, lucrările se integrează perfect în ideea centrală, cea a primitivismului uman care încă dăinuie în societăţile occidentale şi nu numai. Omul ca forma centrala de supravieţuitor, cu aceleaşi nevoi şi instincte primare care l-au condus în trecerea lui prin istorie, de la primitivism până în zilele noastre.
Optic, influenţele sunt din arta populară românească, grecească, laica şi bizantină in care culorile sunt aşezate în modul decorativist pe care-l întâlnim în culturile enumerate mai sus.
Din arta românească în special, jocurile precreştine cu măşti din zona Moldovei, cromatica portului popular românesc sunt pe scurt câteva din elementele pe care le veţi întâlni în pictura lui Gabriel Grama.
Gabriel Grama şi-a început studile în arte plastice la Liceul de Arta Victor Brauner din Piatra Neamţ, clasa de sculptura cu profesorul Silviu Bejan. In anul 2000 a absolvit Universitatea de Arte ”George Enescu”, Iasi şi este licenţiat în sculptură.
Actualmente locuieşte în Atena, unde activează ca artist plastic, pictor, grafician si profesor de educaţie plastica în sistemul de stat elen.
Din 2008, Gabriel Grama este membru în Uniunea artistilor plastici Grecia, cu sediul la Atena, secţia sculptură. Are la activ patru expoziţii personale si numeroase expoziţii de grup în colaborare cu galeria Designer’s Dot Gallery, Primăria Atenei şi a oraşului Theba, Societatea culturală Balkania contemporană şi Ambasada României la Atena.
Expoziţia va fi deschisă în perioada 4-10 octombrie 2016.

Înapoi la “ARTA SI COLECTII”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori