Sectiune regula

Reguli Forum

Aici sunt postate regurile interne pentru acest site, ele sunt valabile pentru toate categoriile de utilizatori sau chiar si vizitatori.

 1. Regulile forumului

  1. 1. Scurtă descriere

   1.1 Acest forum se adresează în principal utilizatorilor forumului pentru facilitarea discuţiilor şi schimbului de informaţii pe teme forumului ForumAllInfo. Pentru a învăţa cum funcţionează, citiţi mai întâi secţiunea 'Întrebări frecvente'. Înregistrarea nu este obligatorie pentru a citi mesajele, dar este necesară pentru a putea scrie mesaje, a deschide subiecte noi de discuţie şi pentru a descărca fişierele ataşate mesajelor. Accesul la forum şi înregistrarea sunt gratuite. Nu veţi putea deschide un topic nou până nu aveţi 10 mesaje postate pe forum. Dacă doriţi să deschideţi un nou subiect (topic), trimiteţi un mesaj privat către MethodRO.

   1.2 Explicaţiile termenilor folosiţi: cont - un set de informaţii personale (incluzând un nume şi o parolă) ce permit accesul şi identificarea utilizatorilor acestui forum; subiect sau topic - un grup de mesaje cu o temă comună; avatar - o imagine de dimensiune mică, asociată unui utilizator şi afişată lângă fiecare mesaj scris de acesta; ban - interdicţie de accesare a forumului pentru un anumit cont, o adresă sau o gamă de adrese IP, pe o durată de timp precizată sau pe termen nelimitat; pictogramă sau smiley - o imagine ce poate fi introdusă într-un mesaj pentru a sugera grafic diverse expresii sau sentimente ce nu pot fi reproduse prin text; custom title - un text de lungime scurtă, asociat unui utilizator şi afişat sub nume lângă fiecare mesaj scris; semnătură - un text scurt ataşat după fiecare mesaj scris (similar cu o semnătură pe un document scris). #
  2. 2. Mesaje

   2.1 Numărul de mesaje scrise în forum nu are nici o relevanţă şi este afişat cu titlu informativ. Nu se face nici o diferenţiere între utilizatori în funcţie de numărul de mesaje.
   2.2 Nu daţi răspunsuri doar pentru a scrie ceva! Daca nu ştiţi sau nu aveţi ce spune, lăsaţi pe alţii să răspundă. Dacă vă abateţi de la firul discuţiei, mesajul dumneavoastră poate fi editat sau chiar şters de către administrator sau un moderator fără explicaţii suplimentare.

   2.3 Este obligatoriu să folosiţi un limbaj decent, fără atacuri la persoană, jigniri, ameninţări şi expresii vulgare, chiar şi atunci cand folosiţi mesageria privată.

   2.4 Înainte de deschiderea unui subiect nou, asiguraţi-vă că nu există deja un topic cu tema dorită în alte secţiuni ale forumului, folosind funcţia 'Căutare'. Dacă nu s-a mai discutat, puteţi începe o nouă discuţie, încadrând mesajul la secţiunea corespunzătoare. Subiectele deschise în secţiuni nepotrivite vor fi mutate de către administratori sau moderatori acolo unde le este locul, pe spaţiul Forumului. Folosiţi titluri clare şi uşor de înţeles pentru noile discuţii (de exemplu: "Problemă cu motoraşul de la ştergătoarele de parbriz" şi nu "PROBLEMĂ MARE! HELP!").

   2.5 Se interzice şi se sancţionează conform punctului 6.2 introducerea mesajelor, avatarurilor şi semnăturilor de tip SPAM, care conţin informaţii despre alte site-uri, magazine, firme, dacă nu sunt relevante pentru discuţia în care sunt scrise, texte sau imagini pornografice, erotice, rasiste, defăimătoare, care incită la violenţă de orice fel, informaţii care încalcă legea dreptului de autor sau orice alte acte în contradicţie cu legislaţia în vigoare.

   2.6 Se interzice şi se sancţionează conform punctului 6.1 introducerea mesajelor care conţin: text în care există culori fără rost, mai mult de 3 pictograme (smileys) consecutive, semne de punctuaţie repetate, fără semne de punctuaţie, majuscule etc; - mesaje scrise cu majuscule; - texte cu mai puţin de 20 de caractere (evitaţi mesajele scurte, fără informaţii utile); - mesaje ce au scop de a atrage atenţia moderatorilor asupra unor mesaje din forum (aceste notificări se trimit către un moderator sau administrator exclusiv printr-un mesaj privat); - text scris folosind limbaj IRC; - imagini asociate (avataruri) animate, sau care nu au nici o legătură cu profilul acestui forum (personaje din desene animate, filme, viaţa publică, caricaturi etc.)

   2.7 Semnăturile nu trebuie să depăşească 2 rânduri de text, iar mărimea scrisului nu trebuie să fie mai mare decât cea a textului din mesaj. Nu se acceptă imagini în semnătură, mesaje publicitare, informaţii despre firme sau magazine sau orice alt fel de informaţie care contravine prezentului regulament. Nu se acceptă legături (linkuri) în semnătură, pentru acest lucru există în profil opţiunea „Pagină personală”.

   2.8 Imaginile asociate au o limită a dimensiunii în pixeli şi o limită a mărimii de fişier în kilobytes precizată în momentul înregistrării. Folosiţi o imagine a autoturismului propriu sau o imagine cu tematică auto dacă nu aveţi un autoturism propriu. Nu se acceptă avataruri animate.

   2.9 Nu este permisă citarea integrală a mesajului anterior, acest lucru ducând la un consum inutil de resurse. Dacă doriţi să răspundeţi ultimului mesaj scris în discuţie, nu folosiţi citarea mesajului. Puteţi cita un mesaj anterior doar dacă doriţi să răspundeţi numai la unele pasaje ale acelui mesaj.

   2.10 Este interzisă aducerea în atenţie a subiectelor vechi, prin postarea de mesaje tip "up!" (bumping). Subiectele în cauză vor fi şterse în întregime. Fotografiile vor fi introduse în mesaje la momentul postării anunţului, şi nu ulterior (excepţie fac fotografiile adăugate în urma solicitărilor suplimentare de explicaţii şi/sau fotografiile făcute de alţi useri).

   2.11 Este interzisă postarea de anunţuri de vânzare în alte secţiuni decât cele dedicate sau anunţurilor de vânzare mascate în postări comune. Anunţurile de vânzare aprobate de moderatori nu pot fi deturnate prin introducerea altor oferte de vânzare decât cele aprobate iniţial si cuprinse în titlul topicului. Topicurile de vânzare sunt personale şi în ele poate oferta numai iniţiatorul topicului.

   2.12 Nu se acceptă introducerea în mesaj a imaginilor găzduite pe alte site-uri. Acest lucru este incorect faţă de respectivele site-uri (utilizarea conţinutului fără accesarea site-ului respectiv), cât şi deranjant pentru utilizatorii cu conexiuni de viteză redusă. Dacă politica de copyright a celorlalte site-uri permite utilizarea conţinutului, imaginile pot fi salvate şi ataşate în mod normal în mesaj. #
  3. 3. Administratori, moderatori

   3.1 Administratorii sunt persoanele care deţin acest forum şi se ocupă atât cu partea sa tehnică, cât şi cu partea administrativă. Administratorii au dreptul de a gestiona orice mesaj de pe acest forum şi nu au obligaţia de a-şi explica deciziile faţă de utilizatorii forumului.

   3.2 Moderatorii sunt persoane care au dreptul de a gestiona mesajele celorlalţi utilizatori ai forumului şi a interveni în discuţii, prin modificarea sau ştergerea mesajelor, urmând în acelaşi timp prezentul ghid. Funcţia de moderator implică responsabilitatea peste o secţiune a forumului sau pe întregul forum, fără a fi necesare explicaţii pentru acţiunile efectuate. Un moderator nu poate fi adăugat sau înlăturat decât în urma deciziei unui administrator.
   3.3 Orice dispută sau abatere de la regulament a unui moderator va fi semnalată prin mesaj privat unui administrator. #
  4. 4.1 Pentru înregistrare şi activarea contului este necesară completarea tuturor câmpurilor cerute, cât şi o adresă de e-mail funcţională. Adresa furnizată va fi folosită doar pentru procedura de înregistrare în forumul Forum All Info şi pentru anunţurile administrative.

   4.2 După înregistrare, trebuie să vă completaţi datele personale. Conturile fără datele personale completate în întregime NU VOR FI APROBATE.

   4.3 Puteţi renunţa oricând la contul dumneavoastră. Trimiteţi un e-mail sau mesaj privat unui administrator în care cereţi acest lucru, iar contul va fi închis (mesajele scrise de dvs. nu vor fi însă şterse).

   4.4 Nu se acceptă la înregistrare ca nume de utilizator adrese de e-mail sau adrese Internet. Administratorii îşi rezervă dreptul de a suspenda temporar orice cont care încalcă această regulă, până la clarificarea situaţiei. #
  5. 5. Mesageria privată

   5.1 Mesageria privată este un sistem de comunicare între utilizatorii forumului. Informaţiile transmise prin această metodă pot fi citite doar de către cei cărora le sunt adresate mesajele, şi nu apar în secţiunile publice ale forumului Forum All Info. Nu se pot trimite fişiere ataşate prin mesagerie privată.

   5.2 Se interzice trimiterea de informaţii comerciale nesolicitate (SPAM) prin sistemul de mesagerie privată. Încălcarea acestei restricţii se va pedepsi cu închiderea contului. #
  6. 6. Sancţiuni

   6.1 Încălcarea punctelor 2.3, 2.4, 2.5 se pedepseşte cu un avertisment (în cazurile speciale, pot fi date mai multe avertismente). Încălcarea repetată a punctului 2.2 se pedepseşte cu un avertisment.

   6.2 Încălcarea punctului 2.5 se pedepseşte cu ştergerea imediată a contului şi a mesajelor care încalcă regulile enunţate.

   6.3 Încălcarea punctelor 2.6-2.12 se sancţionează cu un avertisment sau mai multe, în cazul în care se constata o recidivă.

   6.4 Nu se acceptă crearea mai multor conturi de către un utilizator pentru a evita sancţiunile aplicate de administratori şi/sau moderatori, pentru a influenţa rezultatele sondajelor sau în alte scopuri. Sancţiunea în cazul conturilor multiple este ştergerea tuturor conturilor duplicate şi aplicarea unei interdicţii de acces pentru contul cu cele mai multe mesaje scrise, pe o perioadă decisă de administratori.

   6.5 Orice alt caz care nu a fost prevăzut de regulamentul în vigoare, inclusiv cele menţionate la punctul 7.1, va fi sancţionat în urma unei decizii comune a administratorilor forumului.

   6.6 Când un utilizator ce a primit anterior un avertisment petrece o perioadă de minim 60 de zile de la abatere fără să mai încalce regulamentul, avertismentul se va retrage. Pentru avertizări mai mari, perioadele se dublează pentru fiecare avertisment în plus (60 de zile pentru un avertisment, 120 zile pentru 2 avertismente, 240 de zile pentru 3 avertismente, 480 de zile pentru 4 avertismente). Avertismentul poate fi retras şi înainte de expirarea termenelor de mai sus, de către moderatorul care l-a acordat, dacă acesta constată că userul a încetat să mai încalce regulamentul.

   6.7. Când se ajunge la 5 avertismente, contul va fi suspendat pe o perioadă de 15 zile de către administratori sau moderatorul care a acordat ultimul avertisment. În cazul suspendărilor pentru abateri grave sau pentru acumularea a cinci avertismente în serii de câte un avertisment din aceleaşi motive (recidivă), la perioada de suspendare de 14 zile se pot adăuga sancţiuni suplimentare de 15 până la 60 de zile, în care se permite doar vizualizarea subiectelor forumului. În cazul în care un utilizator a acumulat de două sau de mai multe ori câte 5 averismente, perioadele de suspendare se multiplică, după caz. În cazuri excepţionale, se poate închide definitiv contul unui utilizator şi interzice accesul pe bază de adresă IP (ban). #
  7. 7. Alte menţiuni

   7.1 Situaţiile care nu au fost prevăzute de acest ghid vor fi soluţionate de către administratorii forumului prin metode ce au ca scop final buna funcţionare a forumului şi prevenirea oricărei acţiuni răuvoitoare sau care ar putea prejudicia în orice fel utilizatorii Forum All Info.

   7.2 În momentul înregistrării se consideră că aţi fost de acord în totalitate cu regulile acestui ghid. Necunoaşterea prezentului regulament nu vă absolvă de sancţiunile acordate ca urmare a încălcării regulilor mai sus enunţate. Dacă nu sunteţi de acord cu Regulamentul, semnalaţi acest lucru unui administrator şi contul dumneavoastră va fi închis (mesajele deja scrise nu vor fi însă şterse).

   7.3 Acest regulament se bazează pe respectul reciproc al dumneavoastră faţă de colegii de forum.

   7.4 Informaţiile forumului sunt publice, iar răspunderea pentru conţinutul mesajelor aparţine în întregime autorilor lor. Conform Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, este interzisă folosirea informaţiilor existente într-unul sau mai multe mesaje fără acordul scris al autorului sau autorilor. În cazul citării unor porţiuni dintr-un mesaj sau a unuia sau mai multor mesaje se recomanda precizarea sursei în formatul: "Sursă: Forum All Info - http://www.forumallinfo.ro".

   7.5 Administratorii forumului îşi rezervă dreptul de a modifica acest regulament fără notificare prealabilă. Schimbările survenite pot fi anunţate în secţiunea "Despre Forum".

   Actualizat la 1 decembrie 2015. #
  8. Privacy Policy for www.forumallinfo.ro

   The privacy of our visitors to forumallinfo.ro is important to us. At forumallinfo.ro , we recognize that privacy of your personal information is important. Here is information on what types of personal information we receive and collect when you use visit _ forumallinfo.ro, and how we safeguard your information. We never sell your personal information to third parties.Log Files: as with most other websites, we collect and use the data contained in log files. The information in the log files include your IP (internet protocol) address, your ISP (internet service provider, such as AOL or Shaw Cable), the browser you used to visit our site (such as Internet Explorer or Firefox), the time you visited our site and which pages you visited throughout our site. Cookies and Web Beacons: we do use cookies to store information, such as your personal preferences when you visit our site. This could include only showing you a popup once in your visit, or the ability to login to some of our features, such as forums.We also use third party advertisements on forumallinfo.ro to support our site. Some of these advertisers may use technology such as cookies and web beacons when they advertise on our site, which will also send these advertisers (such as Google through the Google AdSense program) information including your IP address, your ISP , the browser you used to visit our site, and in some cases, whether you have Flash installed. This is generally used for geotargeting purposes (showing New York real estate ads to someone in New York, for example) or showing certain ads based on specific sites visited (such as showing cooking ads to someone who frequents cooking sites).You can chose to disable or selectively turn off our cookies or third-party cookies in your browser settings, or by managing preferences in programs such as Norton Internet Security. However, this can affect how you are able to interact with our site as well as other websites. This could include the inability to login to services or programs, such as logging into forums or accounts. #