Despre cartea „Viața alături de Monica - recuperarea și reintegrarea unui autist în societate”

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1236: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Marius
Mesaje: 450
Membru din: Mar Dec 01, 2015 1:49 am
Localitate:
Interese:
Ocupaţia:
Contact:

Despre cartea „Viața alături de Monica - recuperarea și reintegrarea unui autist în societate”

Mesajde Marius » Joi Sep 28, 2017 12:21 am

Editura Fundației pentru Dezvoltare Locală și Regională, pe 28 iunie 2017, la Academia Română, a lansat cartea
„Viața alături de Monica - recuperarea și reintegrarea unui autist în societate”
scrisă de Beatrice Iordache.

Mă numesc Beatrice-Liliana IORDACHE și sunt mama Monicăi, acum adultă, cea care în copilărie a fost diagnosticată cu autism (tulburare de spectru autist – sindrom Asperger, hiperkinetism cu deficit de atenție, dislalie, dispraxie, angiom venos parietal dreapta și altele). În prezent Monica este recuperată și reintegrată în societate. A absolvit 12 clase promovând și examenul de bacalaureat.
Acest mesaj este strigătul de bucurie al unui părinte care a călătorit de la agonie la extaz. EU AM BIRUIT! PRIN CARTEA PE CARE AM SCRIS-O, IMI PUN ÎN FAȚA DUMNEVOASTRĂ SUFLETUL.
Este un copil cu dizabilități darul lui Dumnezeu pentru tine, sau nu?
Este viața liniuța dintre data nașterii și data morții?
Un optimist este un om insuficient informat sau este mai mult decât atât?
Eu am dat aceste răspunsuri în calitate de mamă a unui copil deosebit. Eu am dobândit pacea lăuntrică care mi-a permis să mă ocup cu succes de Monica.
Aceşti copii sunt captivi intr-o lume a lor, în care noi nu suntem invitaţi decât atunci când le câştigăm încrederea şi ne dovedim capabili să îi conducem în lumea noastră unde se vor confrunta cu răutatea, invidia, lăcomia, într-o lume lipsită de zâmbete sincere, pentru că puţini dintre noi îşi arată adevărata faţă.
Voi, părinţi de autiști, cu sufletul răsucit ca o surcea în foc de îngrijorare, iată este o cale prin care puteți să vă aduceți proprii copii cu dizabilități la un nivel de comunicare atât de înalt încât să poată să fie fericiți!”
Beatrice Iordache 0799993390

Recomandare din partea doamnei dr. Laura Mateescu, medic primar psihiatrie pediatrică la Clinica de psihiatrie pediatrică a Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia“, șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”:

„Viața alături de Monica” reprezintă o premieră în România, este o carte scrisă de mama unui copil diagnosticat cu o tulburare de spectru autist, acum devenit adult, la redactarea căreia a contribuit copilul însuși.
„Viața alături de Monica” este în primul rând o carte scrisă de o MAMĂ. Este o carte scrisă de un părinte care a trecut prin etapele: „copilul visat”; “de ce eu?”; „ce am de făcut?”
Dar, această carte este mai mult de atât, este o carte despre un copil cu tulburare de spectru autist și părintele lui. Este rezultatul efortului diadei mamă-copil, nu doar al efortului investit în așezarea cuvintelor pe hârtie. Este produsul volumului uriaș de muncă depus de mamă și de copil, efort ce a avut ca obiectiv cel mai de preț țel pentru un părinte: viața copilului, „VIAȚA MONICĂI”.
Și, mai presus de orice, această carte este un manifest care îndeamnă la luptă: „Se poate”, „Este un drum greu, dar se poate!”, „Nu abandonați!”
Unul din 68 de copii prezintă o formă de tulburare de spectru autist, conform studiului publicat de CDC în 2012. Chiar dacă nu avem încă rezultatele unor studii epidemiologice în populația pediatrică efectuate în România, numărul copiilor ce prezintă o formă de tulburare de spectru autist a crescut semnificativ de-a lungul celor mai bine de 15 ani de când lucrez în Clinica de psihiatrie pediatrică a Spitalului Clinic de Psihiatrie “Prof. Dr. Alexandru Obregia“.
Părinții reprezintă elementul cheie în ecuația evoluției unui copil cu tulburare de spectru autist.
Evoluția copiilor cu tulburare de spectru autist este dependentă de gradul de implicare a familiei. Recuperarea copiilor depinde de implicarea familiei, de implicarea mamei, de implicarea tatălui precum și de implicarea bunicilor și a familiei lărgite. Întreaga viață a copilului devine o terapie. Paginile cărții „Viața alături de Monica” ne prezintă drumul-luptă al mamei Monicăi, doamna Beatrice Iordache alături de restul membrilor familiei pentru ameliorarea trăsăturilor caracteristice tulburării de spectru autist și dezvoltarea abilităților Monicăi, pe toate ariile de funcționare: relaționare socială, cognitiv, limbaj, comportament, autoservire…
Evoluția copiilor cu tulburare de spectru autist depinde de nivelul de informare al familiei. Informația reprezintă un factor esențial. Cel mai mult ne sperie lucrurile pe care nu le știm, nu le cunoaștem. Un rol esențial în dezvoltarea anxietății, depresiei, abandonului, îl are necunoașterea. Părinții au nevoie de informații și explicații oferite de profesioniștii în sănătate mintală, dar au în egală măsură nevoie de experiența unui om care a purtat această bătălie. Această carte oferă alături de informațiile științifice, și experiența unui părinte care, în primul rând, a purtat această luptă. Doamna Beatrice Iordache poate răspunde la întrebarea: “Ați trăit dumneavoastră?”. “Da, am trăit”.
De evoluția copiilor cu tulburare de spectru autist depinde starea de echilibru emoțional al părinților. Orice părinte are nevoie să afle că nu este singurul care suferă. Că mai sunt și alți părinți în aceeași situație cu el. Au mai trăit și alți oameni suferința prin care trece el. Apoi are nevoie să poate să vorbească, să strige uneori despre ceea ce gândește, despre ceea ce simte. Părinții au nevoie să înțeleagă și să se simtă înțeleși. Această carte îi îndeamnă pe părinții copiilor cu tulburare de spectru autist să nu nege, să nu se ascundă, ci din contră, să ceară ajutor, să accepte că este o situație pe care nu o pot aborda singuri.
“Viața alături de Monica”, cartea doamnei Beatrice Iordache și a Monicăi, reprezintă un exemplu minunat prin care atât mama cât și copilul ei diagnosticat cu tulburare de spectru autist, devenit adult, își dăruiesc povestea, experiența, cunoștințele, viața altor părinți și copii aflați în suferintă pe drumul luptei cu o tulburare pervazivă de dezvoltare.

Doamna Iordache, Monica, Vă mulțumim!

Dr. Laura Mateescu”

[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1236: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1236: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1236: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable

Înapoi la “SANATATE”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Bing [Bot] și 1 vizitator